viernes, 18 de noviembre de 2011

De morir al vespre fins a ser enterrat

Enganxada totalment a la sèrie, a dia d'avui acabo el novè llibre, i faré una pausa perquè els tres últims no han estat publicats, encara, en edició de butxaca.

Tots ells han seguit el ritme dels primers, centrats en una història principal, sense perdre cap dels protagonistes pel camí. A vegades comença a ser difícil recordar el nom de tots els implicats.
Una mica repetitius, perquè sempre està recordant coses dels llibre anteriors, tot i que té sentit si no els llegeixes seguits, perquè no es poden recordar tots els detalls.

Muerto hasta el anochecer
En el primer llibre coneixem a Sookie Stackhouse, la protagonista telèpata que ens explicarà totes les històries que viu des de el moment que coneix el vampir Bill.
Ens posa en situació, ens presenta als personatges i vivim la primera aventura: un assassí en sèrie a Bon Temps que mata a noies que tenen relacions amb vampirs.

Vivir y morir en Dallas
Sookie és atacada per una mènada i comença a utilitzar els seus poders per ajudar als vampirs. Pot llegir la ment dels humans cosa que fa senzilla la feina de creure o no a les persones.
Per altre banda apareix per primera vegada la Comunitat del Sol, secta en contra dels vampirs que es dedica a crear un petit exèrcit de creients per a eliminar tots els no vius.

El club de los muertos
Últimament el vampir Bill no està gaire implicat en les relacions amoroses que comparteix amb Sookie, i un cop desapareix, Sookie s’ajunta amb Eric, el jefe del Bill, per anar a Mississippí a trobar-lo.
A més de començar a truncar-se la relació entre els dos protagonistes, la atracció patent amb Eric es fa cada cop més evident.
En aquest llibre, contarà amb l’ajuda dels homes llop i altres canviants, que tot i ser éssers ocults, volen sortir a la llum pública com van fer els vampirs fa tres anys.

Muerto para el mundo
Tornant de treballar, Sookie es troba a Eric despullat, caminant per la carretera i sense recordar qui és. L’atracció en aquest quart llibre fa que una relació impossible comenci entre ells, doncs, quan Eric recuperi la memòria potser desapareix tot l’amor que ara proclama.
Aquesta vegada les bruixes seran l’enemic a combatre i la memòria d’Eric, el motiu per lluitar.

Más muerto que nunca
Un franctirador s’ha instal•lat a la zona per a disparar contra tots aquells que els dies de lluna plena canvien la seva pell per la d’un animal. Però Sookie no s’en salvarà, doncs té relació directa amb varis canviants i té la seva olor impregnada.

Definitivamente muerta
Sookie perd a la seva cosina Hadley i es presenta a Nova Orleans per a solucionar els temes pendents. Allà haurà de conèixer a SophieAnne, la reina vampira de Lousiana i companya sentimental de Hadley i presenciar el matrimoni entre aquesta i el rei d’un altre estat.

Todos juntos y muertos
Amb la relació de Bill acabada i l’atracció d’Eric controlada, Sookie comença a sortir amb Quinn, un home tigre. Junts, i amb tots els vampirs de l’estat, han de presentar-se a la cimera vampírica a fer costat a la seva reina, que es acusada de matar al seu marit i a més, s’ha vist fortament afectada pels huracans de Nova Orleans. Les seves habilitats i tenir clar a qui ha de ser fidel, seran la garantia de continuar vivint.

De muerto en peor
Després del Katrina Quinn a desaparegut, i Sookie compateix casa amb una amiga i un gat. Els canvis son cada vegada més palpables al món sobrenatural, i mentre els homes llop lluiten per la continuïtat de l’espècie, els vampirs de la zona reben la pressió d’un nou rei.
Sookie es veurà involucrada en tots els actes, doncs, es "amiga de la manada" títol oficial que li han concedit i ha tingut masses intercanvis de sang amb Eric, cosa que fa que estiguin vinculats permanentment.

Muerto y enterrado
És la hora. Els canviants decideixen sortir a la llum i que tot el món conegui la seva existència. Però no a tot arreu les reaccions seran igual d'acceptades.

Una pizca de muerte
Muerte en família
El día del juicio final.

No hay comentarios: