jueves, 23 de junio de 2011

127 Hores

Després de la publicitat que m’havien fet d’aquesta pel•lícula, esperava alguna cosa més impactant, més aterradora o si més no, menys al•lucinògena.

La història, per aquells que no ho sabeu, explica la experiència real de Aron Ralston, un escalador que durant la escalada dels canyons de Utah es va caure quedant-li un braç atrapat. Després d’intents frustrats per apartar la roca, l’única solució viable després de quatre dies es prendre una solució una mica més factible, però poc agradable.


El principi ja em va fer dubtar, la pantalla es divideix en tres parts on apareixen actes esportius o llocs on hi ha molta gent: un camp de futbol, el metro... Durant la pel•lícula també s’utilitza aquest recurs en algun moment per a les al•lucinacions del protagonista, i després es torna a recórrer a ell al final, com per fer-nos notar que ell sempre ho volia fer tot sol i en canvi a altres llocs està “a tope” de gent, però ja ho havíem entès a la primera, no feina falta gastar 15 minuts de pel•lícula.

He de dir que la cinta va obtindre 6 nominacions als Oscar, entre ells guió, pel•lícula i actor, 3 nominacions als Globus d’or, 8 nominacions als Bafta, però si no m’equivoco no va guanyar cap d’ells, només un Independent Spirit Awards al millor actor.

Podria ser comparada amb Enterrado, que, tot i que no utilitza els mateixos recursos, ens recorda la situació. S’ha de reconèixer que en aquest cas el protagonista fa coses força interessants per aconseguir sortir d’allà, i no el podem titllar d’inútil, cas contrari d’Enterrado, que ja vaig comentar al seu dia.

Tot i així, masses records al passat, masses al•lucinacions i poca credibilitat en el moment posterior de l’accident (no sé: pots cridar una mica un cop tens el braç enganxat a la pedra, et pots posar histèric una estona, pots plorar, marejar-te una mica, alguna reacció humana!) allunyen aquesta pel•lícula de les dvdteques que tenim a casa.

El millor: L’angunia del moment més important de la peli.

El pitjor: Un dels vídeos que grava on imita un programa de la televisió. Llarg i avorrit.

Nota: 5

No hay comentarios: