miércoles, 19 de enero de 2011

La Rosa de Versalles

Història escrita per Riyolo Ikeda al 1972, La Rosa de Versalles es un còmic (pel·lícula, sèrie anime i musical de teatre) dirigida al públic femení.
Ambientada a la França del segle XVIII explica amb personatges reals, la història de Lady Oscar i Maria Antonieta.

Lady Oscar és la sisena filla del capità de la Guardia, que cansat de no tenir fills, decideix posar-li a ella nom de noi i educar-la com a tal perquè pugui substituir-lo quan arribi el dia.

versalles02Amb 14 anys Lady Oscar es converteix en capitana de la Guardia Imperial i protectora de la princesa Maria Antonieta (princesa real d’Hungria, arxiduquessa d’Àustria, i futura reina de França).
Paral·lelament a les històries sentimentals i personals de Oscar, podem conèixer la vida de la Maria Antonieta, les seves aficions, les seves pors, i com poc a poc al passar a ser reina oprimeix al poble per viure més còmode i feliç, tirant els diners apostant en casinos i comprant joies.

A més, i amb clara necessitat de nombrar-los, apareixen Hans Axel Von Fersen i André Grandier, els dos homes que es disputen l’amor de Oscar.
André és la mà dreta d’Oscar, es coneixen des de ven petits i sempre enamorat en secret, ajuda i dirigeix la seva vida segons la de la noia.
Hans Axel es comte de Suècia, i a més de tenir enamorada a Oscar,  està embolicat amb Maria Antonieta.

Des de el naixement de Lady Oscar i Maria Antonieta fins a la toma de la Bastilla i la Revolució Francesa, aquest còmic ens mostra intrigues polítiques, amors prohibits, tragèdia, i la història real d’aquells dies a França.

Per altre banda hem de destacar com la autora deixa les opinions personals que pugui tenir respecte a la historia als seus personatges dibuixats (tant reals com ficticis).
I no ens podem deixar enganyar perquè sigui una obra antiga, es guia i inspiració de molts shojo manga actuals. Recorda a Candy Candy o Georgi, però destinat a un públic més gran, amb una història més precisa.

Hem de destacar que no va ser fins al 2002, quan la historia havia triomfat a la televisió, que es va publicar a Espanya el còmic, dividit en 5 toms de 400 pàgines cada un. Amb l’edició d’aquesta saga, neix Azake Editorial, pensada per a publicar series de qualitat, sigui quina sigui la seva procedència, però darrera d’aquesta inexperta editorial hi trobem Zukoy 5.

No hay comentarios: