sábado, 24 de enero de 2009

La niebla

Oh!!
Com no he pogut parlar fins avui de "La Niebla", llibre del qual s'ha fet fa poc la versió al cinema, una molt bona película que cal veure després de llegir el llibre perque els finals són molt diferents, pero.. es més bo el de la película!! (al meu gust).

Edició debolsillo. Escrita al 1985, primera edició de la editorial al 2002.
De fet aquest llibre es publica amb el nom de Skeleton Crew, pero en castellá es publica en dos llibres separats, La Niebla i Le Expedición

El llibre consta de 3 relats, La niebla, El mono i El atajo de la señora Tood tot i que després de llegir el primer, els altres dos queden com en un segon terme.
David es un pintor que viu amb la seva dona Steff i el seu fill Billy. (Detall: la peli comença amb en David pintant el lienzo que es portada al cómic de "El pistoler").
A la nit hi ha fortes tormentes que destrossen la casa així que al matí seguent en David i el seu fill van al supermercat a comprar cuatre coses abans de començar a reparar les finestres i els arbres caiguts. Pero un cop al supermercat una boira espessa els deixa incomunicats (juntament amb tota la gent que ha anat a comprar, es clar) i tot aquell que surt fora no torna.
Comencen a apareixer bestioles cada cop més grans i desagradables (massa mecániques a la película) i així va transcurrent la história, amb una dona que no hi toca que no para de parlar de Déu, i un grup, amb en David de cap, que volen salvar la vida.

Ultima paraula del conte: "esperança"

Els altres dos contes son relats de 15 págines que no explicaré perque son massa curts per ferne una sinópsis. Les frases de la contraportada per aquests dos són:
- A les golfes hi ha coses que convé deixar tranquiles, coses com El Mono

- Per arribar abans al paradis... El atajo de la señora Tood.

No hay comentarios: