jueves, 16 de octubre de 2008

Contes que cal llegir II

Doncs un altre dels contes que has de llegir es la llegenda de Becker de "el monte de las animas". Una historia curta, molt poética i a la vegada amb una mica de por.

Explica la história de Alonso i Beatriz el dia dels difunts a Soria.
Un conte dividit en quatre parts, on trobem introducció, desenllaç, final i conclusió.
No hi he res millor que els dos últims "capitols", que he arribat a apendre'm de memoria de tant llegirlos.

"Así pasó una hora, dos, la noche, un siglo, porque la noche aquella pareció eterna a Beatriz. Al fin despuntó la aurora: vuelta de su temor, entreabrió los ojos a los primeros rayos de la luz. Después de una noche de insomnio y de terrores, ¡es tan hermosa la luz clara y blanca del día! Separó las cortinas de seda del lecho, y ya se disponía a reírse de sus temores pasados"

4 comentarios:

Anna dijo...

clar, tu que l'has pogut aprendre de memòria, perquè a mi ALGÚ me'l va robar i el va guixar tot, omplint-lo de notes de llapis. Et sona, aquesta, d'història?

Palillo dijo...

no esta guixat! exagerada.
està marcat amb un llapis sense apretar els versos que m'agraden.

i no vaig robar res.. algú mel devia donar

pero bueno.. aquesta história mig inventada teva quedara per sempre més embrutant la meva persona... ja ho he superat.. SNIFFF, la víctima

Anna dijo...

si a deixar li dius donar... en fi, jo sí que ho he superat, tot i que és clar, M'HE QUEDAT SENSE LLIBRE i encara no he trobat cap edició adequada per substituir-lo... ai....

Palillo dijo...

no passa res, ja el restaurare i tel regalaré per nadal