jueves, 29 de septiembre de 2011

Destino final

Aquest any s’ha editat Destino Final 5, i com encara no n’havia vist cap he decidit començar per ordre i he mirat (de moment) les tres primeres, de 2000, 2003 i 2006.

El cert es que totes estan al mateix nivell, i que vista una vistes totes, però això es com Saw, Scream o qualsevol seqüela de por, en definitiva, el que interessa es veure com es mor la gent, quines idees extravagants a tingut el guionista i com d’horribles son.

La història de la primera part, i que es repeteix en les altres 4 parts, explica com, en un grup de joves que se’n va de viatge, un d’ells té una visió i veu com l’avió on ha pujat explotarà només enlairar-se.
Aconsegueix baixar del avió i el segueixen (el verb correcte seria que els fan fora) 5 amics més i una professora. Quan tothom li recrimina que està sonat i que per culpa seva es perdran el viatge, l’avió s’enlaira i explota.

Però això només es el principi, la mort tenia un pla i ells l’han espatllat, així que seran perseguits per la foscor fins ser atrapats. Al ser la primera part, no sabem les normes del joc, així que es fa una mica més interessant: Hi ha un ordre lògic? Si existeix i algú aconsegueix evitar-ho: està salvat per sempre? Hi ha alguna manera de aturar-ho?

La segona part explica la mateixa història però parteix d’uns amics que viatgen en cotxe. Un d’ells té la visió i paren en una intersecció salvant-se ells i tots els cotxes que venien darrera. Com han esquivat la mort cada un d’ells en tindrà una de pròpia, cada una més exagerada i fastigosa que l’anterior.

La tercera té localització en un parc d’atraccions. Un cop pujats a la muntanya russa la protagonista comença a cridar que les vies no estan bé i que moriran tots. Després de fer-la fora a ella i a uns quans més que l’insulten, els vagons engeguen i al cap de dos minuts descarrilen matant als seus companys de classe. Una vegada més, tots aquells que han salvat la vida es veuran perseguits per successos inverosimils i rebuscats amb l’única missió de morir.

La quarta (de 2009) reprèn la història col•locant-la en un circuit de Formula 1. La visió que tindrà un dels espectadors farà que uns quants salvin la vida i es torni a trobar a la roda del destí de la mort.

Per fi, la cinquena, localitza la història en un pont penjant. Una visió, gent viva que no hauria d’haver sobreviscut i ... la mort perseguint-los a tots.

S’ha previst gravar la 6 i la 7.

Nota mitja: 5

No hay comentarios: