lunes, 26 de septiembre de 2011

The Company Man

Ben Affleck té una bona feina, una família magnífica i tot el que necessita per ser un bon americà, fins que la seva empresa decideix reduir la plantilla i el fa fora. A ell i als seus companys, superiors, i a tot el departament.

Poc a poc es replantejarà el seu paper a la vida i aprendrà (o, més aviat, no apendrà) a viure amb el que la vida li dona.

La pel•lícula no està malament però té punts força importants que fallen. Sinó:
Com es possible que algú que cobra 120mil euros l’any i el fan fora després de 15 anys a l’empresa (això serà una liquidació important) no pugui viure més de tres mesos sense treballar?
Com es possible que el seu fill torni la Xbox perquè sap que els seus pares no poden pagar els terminis? Terminis per una Xbox de 250€ quan estàs cobrant 10.000€ al mes?
Com es possible que després de vendre el Porche, la casa de tres pisos i els trastos vells no tinguis ni per llogar un apartament i hagis d’anar a casa els teus pares?

Total, que després de 15 anys cobrant deu mil euros al mes, als tres mesos d’estar al paro (que per cert: els primers sis mesos està cobrant una ajuda!!) ha de vendre tota la seva vida i posar-se a treballar de paleta.

El resta de la peli, al estil Lunes al sol, veiem com els companys busquen feina, van a cursets d’aprendre a fer el currículum, i passen el dia, mentre seguim també la història de l’empresa, el perquè del tancament i la vida dels directors generals.

Comentari extra: Surt el Kevin Costner i això pot ser una gran excusa per mirar-la.
Nota: 6

No hay comentarios: