lunes, 3 de enero de 2011

Els ulls del drac

Durant aquestes festes, he pogut treure temps per llegar un llibre que feia temps que esperava sobre la rapissa de l’habitació.

Els ulls del drac (The Eyes of the Dragon) es una novel·la d’Stephen King publicada al 1987, que no tracta ni de monstres, ni de ens estranys, sinó d’un rei, el mag de la cort, i els seus dos fills.
La historia succeeix a Delain, a una edat mitjana fàcil d’imaginar. 

El narrador sembla haver estat allà però no es cap dels protagonistes, i sol dirigir-se a nosaltres amb frases com: això deixo que ho decideixis tu, o t’ho pots imaginar.
Primer ens presenta als cinc personatges principals: el rei Roland, la reina Sasha, els prínceps Peter i Thomas i al conseller real, i mag, Flagg.

Flagg, que vol acabar amb la monarquia, aconsegueix matar a Sasha sense que ningú sospiti, al part del seu segon fill.
Quan Roland mori, Peter serà un rei magnífic, que no seguirà els consells del mag i segurament el desterrarà, però matar a Peter seria massa difícil sense deixar pistes, així que crea un pla per treure’s de sobre als dos personatges.

Imatge de Maximiliano Baratero

Thomas mai a sigut el fill preferit, va malament en els estudis, el seu físic no es agraciat ni àgil i no es gaire fi, i tot i ser una copia bastant exacte del seu pare, Roland prefereix a Peter perquè s’assembla a Sasha, intel·ligent i fort, guanyador en tots els esports que practica, bondadós.. així no es difícil que Thomas odiï al seu germà per ser sempre a la boca del seu pare.

Matar a Roland i deixar totes les pistes a l’habitació de Peter fa que aquest sigui condemnat a viure la resta de la seva vida a la torre de l’Agulla i Thomas, que encara no té 15 anys, es transforma en rei, deixant que el seu màxim conseller sigui Flagg, i es clar, les coses per al poble comencen a anar cada cop pitjor.
Si hi ha una revolta del poble, si Flagg aconsegueix el que vol, o si tot acaba bé, es el que haureu de descobrir vosaltres.

Una lectura ràpida i senzilla, ben explicada i ordenada, que recorda a molts contes èpics que hem llegit o vist a les pel·lícules.

No hay comentarios: