lunes, 15 de diciembre de 2008

Comprar una TV LCD

Quan parlo de televisors la gent em mira amb cares extranyes i em diuen: com pots gastarte 1500 euros en una tele de 40 pulzades si n'hi ha per 600 euros. No hi ha tanta diferencia! Quan baixin de preu ja veuras la rabia que et fa!!
SENYORS!! No es pot comparar una tv de 40" amb una TV de 40".

I no critico als que en gasten 600 euros sabent el que compren, perque es ek que volen, el que es poden permetre o simplement no necesiten més, sino a aquells que son ignorants i pensen que els dos televisors son iguals i simplement ens volen enganyar cobrantnos el doble per res.

Comencem pel final:

Les botigues: Quan vas a una botiga de barri i el senyor et diu: "Aquesta es la millor i nomes per 600 euros, emportatela que es perfecte pel que necesites"
el que de debó vol dir es: "Emportatela pel que mes vulguis que porta aquí 2 anys ningú la vol i sino me l'hauré de menjar amb patates. Es més, porta tant de temps aquí que si la venc em donen una comisió del 20%".
Clar que hem d'anar a les botigues a preguntar, pero sabent que preguntem, perque volem el producte i sobretot, sabent quins models existeixen en aquests moments.

Les marques: Hi ha molts tipos de marques i se sap que les que donen una millor calitat de imatge en pantalles LCD de més de 32" son les Sony i les Panasonic. Es a dir que si una tv es d'una altre marca i a sobre val 600€ no podem esperar que la calitat que ens dongui sigui la mateixa. No dic que en tv de menys de 32" o de plasma la cosa canvii, pero una marca que porta tota la vida fent microones no fará una tv de la mateixa calitat que una marca que es dedica purament a fer calitat d'imatge, tant amb tv com amb videojocs.
Dins de cada marca hi ha molts models i preus, més endavant especificaré els de SONY que son els que estic estudiant per la meva compra.

Les tv: Cadascú a triar el tamany que millor se li vegi segons les distancies que té a casa seva, que es de 8 a 10cm per pulgada de pantalla. A més, com a norma no podem penjar la tv com si fos un cuadre perque sería massa amunt. Per saber l'altura correcte hem de sentarnos al sofa i colocar-la linea recte els ulls amb un terç de la pantalla (desde adalt).
Sobre aquest últim punt aniré detallant en post seguents ventatges i desventatges de tamanys i comparacions, així com perque serveixen els megahercios, el contrast, l'HDMI...

7 comentarios:

Emili Samper dijo...

Mmm... Interessants reflexions en veu alta. Tinc intenció de comprar-ne una tele d'aquestes. Gràcies per la informació!

Palillo dijo...

m'en alegro Nightwing, la veritat es que abans de comprar una cosa d'aquestes s'ha de fer un elavorat estudi.

Marcel dijo...

Efectivament, a l'hora de comprar hem de saber que preguntar i informar-nos, i no deixar-nos emportar per favoritismes sospitosos de venedors poc habilidosos. Jo no els pregunto quasibe mai. No aporten informacio objectiva. Ara be, el comprador "normal" no necessita ni tenir el millor (que es realment el millor?) ni te temps ni ganes per dedicar a buscar com potser tu o jo. Dit aixo,

Sony va tenir el seu moment amb els tubs CRT amb l'excelent Black Trinitron, pero estic en desacord que avui dia tingui els millors LCD. LG/Philips, Samsung, Sharp, ... tenen LCDs tant bons o millors a preus molt competitius. Al menys es veuen tant o mes be que els de Sony al meu gust. De fet els fabricants reals de LCD son pocs (com passava als tubs)

Panasonic, d'altra banda, no es distingeix precisament pels seus LCD, si no pels plasmes. Te els millors diuen.

Segur que hi ha molta gent que disinteix de tu a l'hora de valorar la qualitat de la imatge, doncs molts consideren que es veuen molt millor els plasmes que els LCD (de fet la relacio de contrast ho es). No entrare aqui, doncs es tema de gustos i no m'interessa la discussió. Al final compra el que vegis millor si la pela t'arriba, i punt. La marca tambe es paga.

Personalment em decanto pels LCD pero per altres aspectes que no son purament la imatge: consum, escalfament, pes, ...

Palillo dijo...

Xaxau Pua: Sobre els venedors estem d'acord vec.
Sobre el comprador normal, clar que molta gent que no voldrà tenir la millor tv ni voldrà gastarse més d'una cantitat que segurament no superarà els 1000€ (a les botigues de barri no tenen tv per més d'aquest preu perque no les venen)pero el que pasa es que alguns realment creuen que la tv de 600€ té la mateixa calitat que la de 1500€.

Sobre LCD i Plasma si que diuen que el plasma es veu millor per aixó que tu destaques del contrast, pero el problema es que també s'ha dit que el plasma dura menys temps "actiu" abans d'apagarse. Crec que aixó s'ha anat millorant amb els anys conseguint un nivell casi igual de durabilitat, pero segur que ha fet molt mal al Plasma. A més les tv de plasma son de tamanys molt més grans, no se si ha sortir algun model més petit pero fins fa poc solien anar de les 42" a les 73".

-------------------------------

Jo ja he fet la meva tria i aviat faré l'últim pensament, Serie W o Z?

Anna dijo...

la discussió que teniu aquí m'ha fet pensar en una cosa: quan dura de mitjana una tele LCD? i un plasma?

A vegades penso que és una mica descabellat gastar-nos tants diners amb una tele que té "data de caducitat", tot i que sense tenir dades de durabilitat em resulta difícil formar-me un criteri al respecte.

Palillo dijo...

Anna: Inicialment els plasmes duraven entre 25 i 30 mil hores tot i que, com ja he dit anteriorment la cosa s'ha igualat. Ara la seva durabilitat es d'unes 60 mil hores.
Els LCD ronden entre 50 i 60 mil hores abans de començar a perdre el brillo.

Osigui que com menys miris la tv més et durarà.

Anna dijo...

ah, ok, així doncs cap problema, perquè si no ho he contat malament, amb un LCD si es mirés la tele 8 hores al dia, duraria 7500 dies, o sigui, 20 anys i mig, més o menys el que pot durar una tele de tub. I 8 hores al dia són moltes hores!