martes, 23 de septiembre de 2008

Fàtua contra Mickey Mouse

"Un destacat clergue saudita acusa Mickey Mouse de ser un “agent de Satanàs” i li llança una fàtua, és a dir, el condemna a mort. ¿Ja sap que és un personatge d’animació? Segons el London Telegraph, el xeic Muhammad Munajid clama contra els ratolins perquè són “soldats del diable” i converteixen tot el que toquen en impur. Per això alerta que les representacions del rosegador en dibuixos animats com Tom i Jerry i Mickey han convençut erròniament la canalla que aquestes bestioles són adorables. Exdiplomàtic saudita a Washington, el clergue afirma que, segons la xara (llei islàmica), els ratolins i les seves representacions animades han de ser assassinats. Aquest no és el primer cop que Mickey entra en conflicte amb el món musulmà. Fa anys, Hamàs n’utilitzava un doble gairebé exacte que predicava la mort i la destrucció als nens i nenes palestins.

Mickey no està sol a la banqueta dels acusats. Durant el Ramadà, el cap religiós de l’Aràbia Saudita, el xeic Saleh el-Lheidan, també llançava verí contra les Olimpíades i les telenovel·les turques. Els Jocs, per ell, són un esdeveniment “obscè” i diu que res fa més feliç el maligne que veure les atletes vestides amb poca roba. Dels serials, en critica les escenes de llit. Per això, alerta els amos de les cadenes per satèl·lit que emeten programes “impúdics”: “Si no fan cas de la nostra crida, el seu assassinat serà permès”."

Aquesta es la noticia que trobem avui al diari Avui, trobat a través d'aquest comentari a un blog.

Alucino amb la última frase, no ha de ser aixó el que no hauria d'estar permés?
En fi, no es que m'agradi gaire el Mickey Mouse, i Fantasia era insoportable, pero d'aquí a tractarlo com un agent de Satanás..

No hay comentarios: